- na potrzeby analizy czynności wykonywanych w naszej witrynie
- w celu dostosowania treści i reklam do konkretnego użytkownika
Komunikaty prasowe

Informacja prasowa

Oto najlepiej ocenione polskie i europejskie hotele w 2013 roku

Norymberga, 11. grudnia 2013 r. – Międzynarodowy portal rezerwacji hotel.info wyróżnił hotele, które w tym roku były najlepiej oceniane, i przyznał im symbol jakości „Top Rated Hotel 2013” za szczególnie wysoki standard usług. Podczas oceny uwzględniono opinie przeszło 6 milionów klientów rezerwujących pokoje w 250 tysiącach hoteli na całym świecie.

W klasyfikacji wzięto pod uwagę wszystkie hotele partnerskie, które uzyskały przynajmniej ocenę 8,0 na możliwych 10,0 punktów. Dzięki otrzymanemu symbolowi jakości hotelarze mogą zaprezentować jakość swoich usług szerszej publiczności i wzmocnić swój wizerunek.

Oto najlepiej ocenione hotele w Polsce i w Europie, które urzekły klientów swoim nieprzeciętnym poziomem usług.

Ranking Top 10 hoteli w Polsce*

Miejsce Hotel Miejscowość Gwiazdki Ocena
1. andel's Hotel LodzŁódź49,3
2.InterContinental WarszawaWarszawa59,2
3.Hilton Warsaw and Convention CentreWarszawa59,2
4.Hilton GdanskGdańsk59,1
5.Hotel Dwor OliwskiGdańsk59,1
6.Hotel La PetiteGdańsk3,59,1
7.Sheraton Poznan HotelPoznań59,0
8.Podewils Old Town GdanskGdańsk59,0
9.Qubus Hotel Bielsko-BiałaBielsko-Biała49,0
10.The Westin WarsawWarszawa59,0

Lista Top30 hoteli europejskich*. Na liście znajduje się tylko jeden, najlepiej oceniany hotel z danego kraju.

Ranking Top 30 hoteli w Europie*

28.Wellton Elefant HotelRygaŁotwa48,8
29.Hotel City MariborMariborSłowenia48,8
30.Hotel KongebrogaardenMiddelfartDania58,7

*Oceny w rankingu odzwierciedlają stan na dzień 19 listopada 2013 r. W związku z tym niewykluczone są niewielkie różnice. W przypadku identycznej oceny pozycja na liście jest uzależniona od liczby ocen. W rankingu uwzględniono jedynie hotele, które uzyskały co najmniej 20 ocen.
Goście, którzy dokonali rezerwacji hotelu za pośrednictwem www.hotel.info, oceniają go po wyjeździe w 10-punktowej skali. Do punktacji łącznej zalicza się takie kryteria, jak jakość pokoju, obsługa, czystość, hałas, stosunek ceny do jakości oraz śniadania/usługi gastronomiczne.

hotel.info

www.hotel.info to bezpłatny serwis rezerwacji hotelowych dla firm i osób prywatnych. Serwis oferuje możliwość elektronicznej rezerwacji w ponad 250 000 hoteli na całym świecie. W porównaniu z innymi metodami rezerwacji, klienci rezerwujący za pośrednictwem hotel.de mogą liczyć na bardzo korzystne upusty cenowe. Ponadto, hotel.de przedstawia wszystkie dostępne ceny pokoi w hotelu, tak więc klient zawsze może wybrać najkorzystniejszą lub odpowiadającą mu cenę. Wszystkie rezerwacje za pośrednictwem hotel.info przesyłane są od razu, w bezpieczny sposób i bezpośrednio do wybranego hotelu. Gwarantuje to jedyną w swoim rodzaju integrację hotelowych systemów rezerwacji (tzw. CRS lub PMS) oraz systemu rezerwacji myRES hotel.de w jeden interfejs użytkownika hotel.info.

Aby móc dokonać wyboru na bazie doświadczeń gości, osoby poszukujące hotelu na hotel.info mają dostęp nie tylko do podstawowych informacji, takich jak ceny pokoi oraz wyposażenie hotelu, ale również do ponad 2 miliona ocen gości hotelowych z całego świata i mogą kierować się m. in. właśnie tym przy dokonywaniu rezerwacji. W porównaniu do innych portali zawierających oceny gości, klient hotel.info może polegać na tym, że oceny hoteli są w 100% prawdziwe, ponieważ rejestrowane są wyłącznie oceny klientów, którzy nocowali w danym hotelu niewiele wcześniej. hotel.info - międzynarodowa marka hotel.de AG - została stworzona z myślą o wsparciu ekspansji na rynkach międzynarodowych. W celu pozyskania nowych klientów i hoteli za granicą zostały już otwarte biura handlowe w Wielkiej Brytanii (Londyn), Francji (Paryż), Hiszpanii (Barcelona), we Włoszech (Rzym), w Chinach (Szanghaj), Singapurze i Brazylii (São Paulo). Przy tym duży udział klientów działających na rynkach międzynarodowych ułatwia firmie wejście na nowe rynki. Celem jest osiągnięcie przez hotel.info pozycji wiodącego serwisu rezerwacji hotelowych dla firm i osób prywatnych.

Kontakt dla prasy:

hotel.info
Hugo-Junkers-Straße 15-17
90411 Norymberga
Niemcy
Tel.: +49-(0)911-59832-0
Faks: +49-(0)911-59832-11
e-mail: presse@hotel.info
URL: www.hotel.info

Liczba gwiazdek opiera się zarówno na ocenie własnej hotelu, jak i na doświadczeniach firmy HOTEL INFO i klientów HOTEL INFO. Szczegóły można znaleźć w sekcjach „Ogólne warunki handlowe”.