Kapcsolat


Telefon 00800-11211200*

E-mail info@hotel.info

* Számos országból ingyenesen elérhető, további információkért és részletes kapcsolattartói adatokért kérjük, kattintson ide.
ÁSZF

A HOTEL DE GmbH Általános szerződési feltételei (ÁSZF)

A HOTEL DE GmbH a www.hotel.de, a www.hotel.info és minden kapcsolódó partneroldalon nemzetközi szállodafoglalási szolgáltatást üzemeltet. Valamennyi címre és leányvállaltra a HOTEL DE GmbH, a továbbiakban „Közvetítő”, következő részvételi feltételei érvényesek.

1.  Érvényességi terület

  Ezek az általános szerződési feltételek a foglalásokkal kapcsolatos, kötelezettség nélküli előfoglalási tárgyú megkeresésekre, illetve a Közvetítő nemzetközi foglalási rendszerén keresztül végrehajtott, kötelező érvényű szállás- és konferenciafoglalásokra egyaránt érvényesek. Az egyes utazási szolgáltatások közvetítése, amelyeket a foglaló vendég a Közvetítő internetes honlapján keresztül foglalhat, adott esetben a Közvetítő partnerei által üzemeltetett online foglalási rendszeren („Foglalási rendszer üzemeltetője”) keresztül történik.

2.  A szolgáltatás tartalma

  A szolgáltatás tartalmát a szálláshely-szolgáltatásra, illetve utazásra vagy konferenciára vonatkozó szolgáltatási szerződés közvetítése és megkötése képezi, amely a foglalás során közvetlenül Ön és az Ön által kiválasztott szálloda között jön létre. A visszaigazolt árat közvetlenül a szállodában fizeti ki. Minden a szálláshely-szolgáltatási, ill. utazásszolgáltatási vagy konferenciaszerződésből fakadó igény és kötelezettség közvetlenül és kizárólag a szállást foglaló felhasználó és az általa kiválasztott szálloda között áll fenn. Szálláshely-szolgáltatásra vonatkozó szerződéses viszony nem áll fenn a szállást foglaló felhasználó és a Közvetítő között.
  A Közvetítő, valamint adott esetben a Foglalási rendszer üzemeltetője tájékoztatja Önt a Közvetítő honlapján az egyes választható utazási szolgáltatásokról. Ha utazási szolgáltatást szeretne lefoglalni, a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetője fogadja az Ön által leadott foglalási igényt. Ha a Közvetítőnek vagy a Foglalási rendszer üzemeltetőjének tudomása van arról, hogy a lefoglalni kívánt utazási szolgáltatás rendelkezésre áll, a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetője elintézi a foglalást a szálláshelyet kínáló szolgáltatónál, és eljuttatja Önnek a foglalásról szóló visszaigazolást. Ellenkező esetben a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetője eljuttatja a foglalási igényét a megfelelő szolgáltatónak, illetve ezt követően továbbítja a szolgáltató válaszát.
  Az utazási szolgáltatásokat kínáló szolgáltató („Szolgáltató”) nem a Foglalási rendszer üzemeltetője és nem a Közvetítő, hanem a szálloda üzemeltetője.
  Amennyiben a felhasználó a Közvetítő internetes weboldalain keresztül több utazási szolgáltatásra adja le foglalását, az egyéni utazási szolgáltatások kiválasztása és összeállítása nem a Foglalási rendszert üzemeltető, hanem a Felhasználó saját felelőssége.
  A foglalási rendszerben javasolt utazási szolgáltatások kiválasztásánál a rendszer lehetőség szerint figyelembe veszi az Ön által megadott feltételeket (pl. település, úti cél, ár, idő, kategória). A foglalási rendszerben végzett kiválasztás nem értelmezhető úgy, hogy emellett nem lenne más vagy jobb utazási szolgáltatás, amely megfelelhetne az Ön kívánságainak vagy feltételeinek.

3.  Szerződés Ön és az utazást felkínáló Szolgáltató között

  A foglalási rendszer használata által Ön és a mindenkori utazási szolgáltatást felkínáló Szolgáltató között szálláshely-szolgáltatásra vonatkozó szerződés („Szerződés”) jön létre.
  Az online foglalási folyamat sikeres lezárásával kötelező erővel bíró Szerződés jön létre.
  A Foglalási rendszer üzemeltetője és a Közvetítő csupán „futárként” továbbítják az Ön és a Szolgáltató közötti nyilatkozatot. A Foglalási rendszer üzemeltetője és a Közvetítő Önnel és a Szolgáltatóval szemben csak mint független harmadik személy lépnek fel, és nem mint az Ön vagy a Szolgáltató partnere, teljhatalmú megbízottja, képviselője vagy alvállalkozója. A Szerződés lebonyolításáért a Foglalási rendszer üzemeltetője és a Közvetítő nem felelősek.

4.  A foglalás tartalma

  4.1  Szokásos szállodai foglalás
  A szokásos foglalásokat a szálloda alapvetően helyi idő szerint 18:00 óráig tartja fenn. Amennyiben a vendég helyi idő szerint 18:00 óráig nem érkezik meg, díj felszámítására kerülhet sor, amelyről az adott szálloda erre vonatkozó megjegyzéseit a foglalási párbeszédablakban lehet elolvasni. Ezt követően a szálloda nem köteles szállást biztosítani. Amennyiben a vendég csak helyi idő szerint 18:00 óra után tud megérkezni, köteles az érkezés előrelátható idejéről közvetlenül a szállodát értesíteni. A szállodák alkalmanként olyan foglalásokat is kínálnak, amelyek eltérnek a szokásostól. Ebben az esetben a szálloda üzemeltetője a foglalt szobákat az érkezés napján egy bizonyos időpontig tartja fenn. Azután megszűnik az Ön igénye a lefoglalt szobára, ha későbbi érkezéséről nem egyezett meg közvetlenül a szálloda üzemeltetőjével. Kérjük, ilyen esetben vegye figyelembe az adott szálloda részletes foglalási feltételeit, amelyeket a foglalási párbeszédablakban, illetve a foglalásról szóló írásos visszaigazolásban tekinthet meg. A hitelkártyaadatok megadásával biztosított foglalásokat a szálloda a teljes éjszakára fenntartja.
  4.2  A foglalásával járó kötelezettségek, a foglalások módosítása és törlése
  A Szolgáltató által szabott feltételek szerint a foglalást követően Ön köteles kifizetni az utazási szolgáltatáshoz megállapított árat (vagy annak egy részösszegét), amennyiben a foglalást nem törölte időben, vagy az utazási szolgáltatást a foglalás törlése nélkül nem vette igénybe. Ha későbbi időpontban vagy egyáltalán nem történik meg a foglalás törlése, akkor a szállodának jogában áll felszámolni az utazás teljes költségét, az utazás célországában érvényes törvényeknek megfelelően, a megtakarított kiadások levonása mellett.
  A foglalás törlésére vonatkozó részletes feltételek a foglalási párbeszédablakban külön fel vannak tüntetve, és Önnek jóvá kell hagynia őket.
  A foglalások a Közvetítő által üzemeltetett rendszerben online, illetve a Közvetítő által üzemeltetett szolgáltatási központon keresztül a foglalástörlési kód megadásával törölhetők. Abban az esetben, ha a szállást foglaló vendég közvetlenül a szállodánál kéri a foglalás törlését, a Közvetítőnek nem áll módjában tájékoztatást nyújtani a törlés időpontjának vagy a törlés tényállásának tekintetében esetlegesen felmerülő nézeteltérésekhez.
  A minimális tartózkodási időhöz kötött speciális árakat a szálloda csak a teljes tartózkodási idő letöltése esetén tudja biztosítani. Ha a vendég korábban hagyja el a szállodát, úgy a szálloda felszámolhatja a lerövidített tartózkodási időnek megfelelő magasabb árat.
  Amennyiben a szállást foglaló ügyfél egy már meglévő foglalását módosítani szeretné (úgynevezett átfoglalást szeretne végrehajtani), és e-mail üzenetben vagy telefonon keresztül felveszi a kapcsolatot a Közvetítővel, a hotelinfo weboldal üzemeltetőjének jogában áll elmenteni a vendég személyes adatait az átfoglalás végrehajtása érdekében. Az ügyfél adatainak törlésére vonatkozó joga a hotelinfo adatvédelmi előírásai értelmében ettől függetlenül érvényes. Az érvényes foglalások tartózkodási idejének megrövidítése esetén a szálloda fenntartja magának a jogot arra, hogy azokat a mindenkori szobaárakat alkalmazza, amelyek a rövidebb tartózkodási időnek felelnek meg.
  A Közvetítő fenntartja magának a jogot arra, hogy a szállást foglaló felhasználó vagy az utazóvendég hiányos, kétséget keltő vagy hamisnak tűnő adataival végrehajtott, hitelkártyával nem garantált foglalások esetén a szállást foglaló felhasználó értesítése nélkül a foglalást törölje. Ez a jog azoknak a személyeknek vagy regisztrált felhasználóknak a foglalásaira is kiterjed, akiknél korábban gyakran előfordult, hogy a foglalás törlése nélkül nem érkeztek meg a szállodába, vagy a szállodai számlát nem fizették ki teljesen. Mindkét esetre érvényes, hogy a foglalás módosítása nem igényelhető. Ha a szálloda azt állapítja meg a hitelkártyaadatok vizsgálata során, hogy azok nem helyesek, illetve hogy a kártya nem terhelhető meg, a szálloda töröltetheti a közvetítővel a foglalást.
  A Közvetítő javasolja megfelelő utasbiztosítás, különös tekintettel az utazás lemondása esetén fellépő költségekre és/vagy pótutazási biztosítás megkötését.
  4.3  Fizetés hitelkártyával
  A foglaláskor gyakran meg kell adnia a hitelkártyája számát és érvényességi dátumát. Ezeket az adatokat továbbítják a mindenkori utazás Szolgáltatójának és ellenőrzik a foglalás visszaigazolása előtt.
  A hitelkártyája szavatolja a mindenkori Szolgáltató számára a lefoglalt utazási szolgáltatásból eredő valamennyi költség kifizetését. A költségeket az utazás Szolgáltatója számolja el közvetlenül a helyszínen a hitelkártyáján keresztül. A hitelkártyát be kell mutatni a Szolgáltatónak. Az elszámolás időpontja a Szolgáltató feltételeitől függ.
  Egyes esetekben speciális árak jelennek meg, amelyeket csak előre fizetés esetén garantálnak. Erre külön utalás történik a mindenkori foglalási párbeszédablakban. Ezekben az esetekben Ön beleegyezését adja, hogy a hitelkártyáját megterheljék a foglalási párbeszédablakban kimutatott összárral, esetleges adókkal és díjakkal együtt. Ezért a foglalás utólagos megváltoztatása esetén díj számolható fel.
  A foglalási rendszer használata az Ön számára ingyenes.
  Amennyiben a foglaláshoz hitelkártya szükséges, akkor érvényes hitelkártya nélkül nem használható a Közvetítőn keresztül a Foglalási rendszer üzemeltetőjének foglalási rendszere.
  4.4 Szállodakategóriák és szállodával/utazással kapcsolatos információk
  A felajánlott szállodák kategóriába sorolása megfelel a nemzetközi vagy az adott országban szokásos gyakorlatnak, és kötelezettség nélküli információt nyújt a szálloda színvonaláról és felszereltségéről. A besorolás egyedül a mindenkori szállodaüzemeltető saját értékelését tükrözi, és azt a Közvetítő nem ellenőrzi. Egyéb információk a szállodáról és a szobák leírásáról is a szálloda üzemeltetőjének adatain alapulnak. A Közvetítő nincs hatással ezekre az adatokra, és semmilyen felelősséget nem vállal az adatok helyességéért és teljességéért.
  4.5  Szerződésben megállapodott szobaárak
  A webhelyen feltüntetett árak mindegyike aktuális, kedvező, és naponta változó, amelyeket a Közvetítő az adott szálloda nevében jelenít meg, és amelyek a Közvetítő nemzetközi foglalási rendszerén keresztül végrehajtott foglalásokra vonatkoznak.
  A foglalásokat a Közvetítő által nyújtott mindenkori legjobb, legkedvezőbb napi áron lehet lebonyolítani, amelyet a kiválasztott utazási dátumhoz közvetlenül a szálloda biztosít, és amelyet a Közvetítő a szálloda nevében jelenít meg. A Közvetítőnél rendelkezésre álló Last Minute, szezonális, hétvégi vagy egyéb akciós árakat a rendszer a foglaláskor automatikusan figyelembe veszi.
  Az árat a szálloda határozza meg, és az ár tartalmazza a mindenkori adókat és egyéb illetékeket. Amennyiben adók és egyéb illetékek is fel vannak tüntetve, az árba belefoglalt adókról és illetékekről van szó. A feltüntetett adóknak a mértéke folyamatos változásokon megy keresztül, ezért kizárólag nem hivatalos formában tudjuk őket feltüntetni. Bizonyos célállomásokon kiegészítő helyi adókat, például idegenforgalmi adót vagy városi adót számíthatnak fel. A megadott szállodai árak egy szobára és egy éjszakára érvényesek egyéb kiegészítő szolgáltatások nélkül. Az egyéb kiegészítő szolgáltatások a mindenkori szálloda ajánlatától függnek. A szobaár csak akkor tartalmazza a reggelit, ha ez a szálloda leírásában külön szerepel. Az eltérő pénznemben feltüntetett árakat befolyásolhatják a devizaárfolyam-ingadozások, ezért az adatokért nem vállalunk felelősséget, és kizárólag tájékoztatás céljából tesszük őket közzé. A szálláshely-szolgáltatásra vonatkozó megállapodást és az elszámolást közvetlenül a szállodával kell rendezni.
  Az áthúzott árak esetében az azonos kategóriájú szobák reális áráról van szó, amelyeket a szálloda a tervezett tartózkodás ideje előtt 30 naptól a tartózkodás ideje után 30 napig terjedő időszakban kínált.
  4.6  Az utazási szolgáltatás útlevélre, vízumra, vámra, valutára és egészségügyre vonatkozó előírásai
  A Közvetítő csak egyedi utazási szolgáltatásokat közvetít, és nem ismeri az Ön utazásának részleteit és személyes viszonyait (pl. állampolgárság). Ezért a Közvetítő nem tudja megállapítani az útlevélre, vízumra, vámra, devizára és egészségügyi kérdésekre vonatkozó előírásokat, így Ön felelős valamennyi esetleges előírás betartásáért.
  4.7  Egyedi foglalások összevonása
  Legfeljebb kilenc szobát lehet online módon lefoglalni. Kilencnél több szobát a közvetítő csoportos foglalásokért felelős részlegénél lehet foglalni, amelynek foglalás-visszaigazolása kötelező érvényű. Tilos a több mint kilenc szobára vonatkozó igényt több, egyenként legfeljebb kilenc szobára vonatkozó igényre felosztani. Különleges szobaigény esetén (10 vagy több szoba vásárokhoz, konferenciákhoz, rendezvényekhez és csoportos foglalásokhoz kapcsolódóan) külön igénylőlapok állnak rendelkezésére. Ezenkívül a lefoglalt utazási szolgáltatásra vonatkozó igényét kizárólag a Szolgáltató kifejezett beleegyezésével ruházhatja át egy másik személyre. A Közvetítő fenntartja magának a jogot arra, hogy az utazóvendég hiányos, illetve kétséget keltő adataival végrehajtott foglalások esetén a szállást foglaló felhasználó értesítése nélkül törölje a foglalást.
  4.8  Konferenciára való ajánlatkérés, foglalás és törlés
  A konferencia oldalon beérkező ajánlatkérésekről a szálloda e-mailben kap értesítést. A szállodák ennek megfelelően a konferencia oldalon keresztül küldik el az ügyfélnek az ajánlatot. Ha egy szálloda ajánlatát a Közvetítő honlapján keresztül lefoglalják, akkor a foglalás lezárásával létrejön egy kötelező érvényű szerződés az ügyfél és a szálloda között. Törlés esetén az ügyfélnek a Közvetítő mellett a szállodát is tájékoztatnia kell. A konferencia foglalásának törlése a Közvetítőnél csak a konferencia oldalon keresztül online vagy írásban történhet. A szolgáltatás teljesítését követően a Közvetítő elkéri a szállodától az eredeti konferenciaszámla másolatát, hogy a ténylegesen igénybe vett szolgáltatásokat kiértékelje, és statisztikailag ábrázolja őket.
  4.9  Foglalások bónuszprogramokon keresztül
  A Közvetítő lehetővé teszi a foglalást neves partnerek bónuszprogramjain keresztül. Ebben az esetben kizárólag a partner webhelyén elhelyezett hivatkozásra kattintva lehet végrehajtani a szállodafoglalást. A visszatérítésre a szállodából való kijelentkezés hónapjának végétől számított 6 héten belül kerül sor. A visszatérítés mértékéről az adott partnernél kell érdeklődni. A Mariott szállodalánc szállodáiban végrehajtott foglalásokért nem lehet bónuszt kifizetni. Bónuszprogramon keresztül végrehajtott foglalás esetén a bónuszprogramban regisztrált résztvevőnek és az utazóvendégnek ugyanannak a személynek kell lennie. A visszatérítés a bónuszprogramban résztvevő tag és egy kísérő számára ítélhető oda. Nem lehet bónuszt kifizetni olyan foglalásokért, amelyeket a bónuszprogramban résztvevő felhasználók hajtanak végre a Közvetítő ügyfélszolgálati központján keresztül. Több különböző típusú árengedmény egyidejű felhasználása sem lehetséges.
  4.10  Telefonos ajánlatkérések a Közvetítő ügyfélszolgálati központjában
  A Közvetítő ügyfélszolgálati központján keresztül történő telefonos foglaláshoz meg kell adni a személyes adatokat, azaz nevet, címet, e-mail címet, illetve faxszámot, valamint banki- vagy hitelkártyaadatokat, mivel ezekre szükség van a foglalás elvégzéséhez.
  A foglalások, foglalástörlések vagy adatmódosítások végrehajtásához a megfelelő adatok lekérdezésével hitelesítjük az ügyfelet. Ehhez az ügyfélazonosító, illetve foglalások törlése esetén a foglalástörlési kód megadása szükséges. A Közvetítő fenntartja magának a jogot arra, hogy sikertelen írásos vagy szóbeli hitelesítés esetén a foglalásokat, foglalástörléseket vagy adatmódosításokat elutasítsa. A foglalások, foglalástörlések vagy adatmódosítások harmadik fél megbízásából történő végrehajtása nem megengedett.
  A telefonon keresztül történő foglalások, foglalástörlések vagy adatmódosítások véglegesítése előtt egy újabb szóbeli adategyeztetésre kerül sor. Ez az adategyeztetés, illetve az adategyeztetéssel végrehajtott foglalás, foglalástörlés vagy adatmódosítás az ügyfél számára kötelező érvényű, és a szóbeli adategyeztetés befejezésével elfogadottnak minősül.
  A Közvetítő ügyfélszolgálati központjához intézett telefonos ajánlatkéréssel az ügyfél elfogadja a HOTEL DE GmbH Általános szerződési feltételeit.
  A Közvetítő rendelkezésre álló szabad szobák esetén a rendszeren kívül is végrehajthat egyéni foglalásokat a szállodák oldalán. Ebben az esetben erre külön felhívjuk az ügyfél figyelmét, aki egyetért azzal, hogy az ügyfél számára kötelező érvényű foglalás a kiválasztott szállodába csak a szállodán keresztül történő újabb írásos visszaigazolást követően számít érvényesnek, és csak ezt követően lehet módosításokat alkalmazni. Az ügyfélszolgálati központon keresztül végzett csoportos foglalásokat ez a rendelkezés nem érinti.

5.  Ügyfelek által adott értékelések

  A szállóvendég az általa lefoglalt utazásból hazatérve elküldheti értékelését a szállodáról. Az értékelés során a vendég elmondhatja a véleményét a szoba minőségéről, a szoba zajszintjéről, a tisztaságról, a szállodai személyzet udvariasságáról és szakértelméről, az ár és a szolgáltatás arányáról, az ellátásról, illetve a sport/wellness szolgáltatásokról. Az értékelés az első elküldést követően három napig szerkeszthető. A Közvetítő fenntartja magának a jogot arra, hogy a szállodai értékeléseket indoklás nélkül törölje.
  Ennek az internetes szolgáltatásnak a tartalmai magukban foglalhatnak olyan fordításokat, amelyek a Google oldalról származnak, illetve amelyeket a Google bocsátott rendelkezésre. A Google és a(z) hotelinfo mint a weboldal üzemeltetője kizárnak a fordításokat illetően mindennemű felelősséget, valamint kifejezett vagy hallgatólagos garanciát. Ez vonatkozik a fordítások helyességéért és megbízhatóságáért vállalt felelősségre, továbbá mindennemű hallgatólagos felelősségre a használhatóságot, a meghatározott célra való alkalmasságot és a jogbitorlás-mentességet illetően. A felelősség Google javára történő kizárása esetében a következő tartalmú, angol nyelvű, felelősséget kizáró nyilatkozat élvez elsőbbséget:
  This service may contain translations powered by Google. Google disclaims all warranties related to the translations, express or implied, including any warranties of accuracy, reliability, and any implied warranties of merchantability, fitness for a particular purpose and noninfringement.

6.  Egyéb információk

  6.1  Adatok átvétele
  Minden adatgyűjtést a legnagyobb körültekintés mellett végzünk. Az adatok beírása vagy az adatok továbbítása közben esetlegesen felmerülő hibákért nem vállalunk felelősséget.
  6.2  Információ a visszavonási jogról
  A Közvetítőnél történt bejelentkezést az ügyfél írásban bármikor visszavonhatja. A Közvetítőnek szintén jogában áll, hogy nyomós indok alapján az ügyfél regisztrációját visszavonja. A Közvetítő ezenkívül fenntartja magának a jogot arra, hogy az ügyfél felhasználói fiókját hiányos, kétséget keltő vagy hamisnak tűnő adatokkal végrehajtott foglalások esetén a felhasználó értesítése nélkül törölje. Ez a jog abban az esetben is fennáll, ha korábban már többször előfordult, hogy az ügyfél a foglalás törlése nélkül nem érkezett meg a szállodába, vagy nem fizette ki a számlát.

7.  Magyarázat az adatvédelemről

  További tudnivalókért kattintson ide.

8.  Szavatosság kizárása

  A Közvetítő és a Foglalási rendszer üzemeltetője által üzemeltetett foglalási rendszer az Ön számára ingyenes szolgáltatás. Emiatt a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetője nem vállal felelősséget a foglalási rendszer üzemeltetéséért és használatáért, különös tekintettel a következő pontokra:
 • A foglalási rendszer rendelkezésre állásáért és utazási szolgáltatások foglalhatóságáért a foglalási rendszeren keresztül.
 • Az Ön és az utazás Szolgáltatója között létrejött szerződés szabályszerű végrehajtásáért, akkor sem, ha a szerződés megkötése a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetője által üzemeltetett foglalási rendszeren keresztül történt.
 • A megkötött szerződés módosíthatóságáért vagy törölhetőségéért a foglalási rendszeren keresztül vagy akár más módon.
 • A foglalási rendszerben található utazások leírásának helyességéért és teljességéért.

9.  Felelősség korlátozása

  9.1
  A Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetőjének felelőssége bármilyen jogi okból eredő károkért, beleértve a jogtalan cselekményt, kvázi-szerződéses kötelezettséget, garanciavállalás nélküli szerződést is, ki van zárva, amennyiben a károk nem (i) a szerződésben foglalt kötelezettségeknek a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetője általi megsértéséből erednek oly módon, hogy a szerződés célja veszélybe kerül vagy (ii) a károk nem a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetőjének súlyos gondatlanságából vagy szándékosságából erednek a szolgáltatás teljesítése vagy alkalma alatt.
  9.2
  Ha a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetője a 9.1 (i) pont értelmében felelős a fő kötelezettségek vétkes megszegéséért, anélkül, hogy gondatlanság vagy szándékosság ténye állna fenn, a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetőjének felelőssége olyan károkra és a károk olyan mértékére korlátozódik, amelyek fellépését a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetője a szerződés megkötésekor fennálló körülmények ismeretében jellemzően előre láthatta. A 9.1(ii) pont értelmében a közvetítő vagy a foglalási rendszer üzemeltetője nem felelős a közvetett károkért, hibákból eredő károkért vagy az elmaradt haszonért.
  9.3
  Ha a 9.1 (ii) pont értelmében a Közvetítőt vagy a Foglalási rendszer üzemeltetőjét terheli a felelősség nem a vállalathoz tartozó vagy nem a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetőjének vállalatához tartozó személyek vagy vezető alkalmazottjai által elkövetett súlyos gondatlanságért vagy szándékosságért, akkor a teljes felelősség ugyancsak a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetőjének olyan károkra és a károk olyan mértékére korlátozódik, amelyek fellépését a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetője a szerződés megkötésekor fennálló körülmények ismeretében általában előre láthatott. A 9.3. pont értelmében a Közvetítőt vagy a Foglalási rendszer üzemeltetőjét nem terheli felelősség közvetett károk, hiányosságból eredő károk vagy elmaradt haszon miatt.
  9.4
  A 9.2. és 9.3. pont értelmében a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetőjének teljes felelőssége 50 000 euró értékre korlátozódik. A teljes felelősség tisztán vagyoni károkért (a személyi és anyagi károkkal ellentétben) ezekben az esetekben messzemenőleg a szolgáltatás értékére korlátozódik. A kártérítési igények legkésőbb egy évvel attól az időponttól számítva, amikor Ön értesült a káresetről, elévülnek. Ez nem vonatkozik a jogtalan cselekmények miatti követelésekre.
  9.5
  A kártérítési felelősség kizárása vagy korlátozása a fent említett előírások értelmében a Közvetítő vagy a Foglalási rendszer üzemeltetőjének munkatársai vagy megbízottjai ellen támasztott esetleges követelések esetében szintén érvényes.

10.  Copyright

  A Közvetítő és adott esetben a Foglalási rendszer üzemeltetője által üzemeltetett foglalási rendszer alkotórészeire a szerzői jog és további védelmi jogok érvényesek. A Közvetítő és adott esetben a Foglalási rendszer üzemeltetőjének honlapját és az ott rögzített adatokat csak a Közvetítőn és adott esetben a Foglalási rendszer üzemeltetőjén keresztül történő foglalások elvégzésére szabad használni.

11.  Alkalmazandó jog

  Jelen szerződési feltételekre és az erre alapuló, a végfelhasználó és a Közvetítő között létrejött szerződésekre a Németországi Szövetségi Köztársaságban hatályos jogszabályok érvényesek az ENSZ vételi jogának kizárása mellett.

12.  Illetékesség

  Illetékes bíróság helye a Kereskedelmi Törvénykönyv (HGB) szerinti kereskedők számára Nürnberg (Németország). Fogyasztók számára a Polgári Törvénykönyv (BGB) 13. §-a értelmében a törvényes illetékesség érvényes.
A csillagokat a szállodák saját értékelése és a HOTEL INFO valamint a HOTEL INFO vendégek tapasztalatai alapján ítélik meg. Részleteket az ÁSZF olvashat.