Λογότυπο HOTEL DE GmbH  
 Σύνδεση/Εγγραφή
 
  Επισκόπηση    |    Τύπος    |    Θέσεις εργασίας  

Δελτία τύπου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΥΠΟΥ


Ο δείκτης τιμής-ποιότητας του hotel.info: Την πρώτη θέση κατέχει το Ανόι, την τελευταία η Πόλη του Μεξικού

Νυρεμβέργη, 22. Φεβρουάριος 2011 – Σε ποια πόλη οι επισκέπτες απολαμβάνουν τις περισσότερες υπηρεσίες για τα χρήματά τους και σε ποια τις λιγότερες; Το hotel.info, η δωρεάν υπηρεσία online ξενοδοχειακών κρατήσεων για περισσότερα από 210.000 ξενοδοχεία παγκοσμίως, εξέτασε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011 τις αξιολογήσεις των πελατών ως προς τη σχέση τιμής-ποιότητας.*

Για πρώτη φορά διεύρυνε το hotel.info την έρευνά του στην αξιολόγηση τιμής-ποιότητας για ξενοδοχεία 2 έως 5 αστέρων. Έτσι στην ακόλουθη ανάλυση περιλαμβάνονται, συγκριτικά με τις έως τώρα διεξαχθείσες έρευνες με αντικείμενο τα ξενοδοχεία μεσαίας και υψηλής κατηγορίας (3 έως 4 αστέρων), πλέον και φθηνά ξενοδοχεία business (2 αστέρων), στα οποία πραγματοποιούνται πολλές κρατήσεις. Επίσης με την ενότητα 5 αστέρων αντιπροσωπεύονται και τα ξενοδοχεία πολυτελείας.

Το αποτέλεσμα:
Το Ταλίν, πολιτισμική πρωτεύουσα για το έτος 2011, στην τέταρτη θέση, η Αθήνα και η Μόσχα χάνουν την κατάταξή τους στο Top 20

Οι κορυφαίες 20 κοσμοπολίτικες πόλεις όλου του κόσμου από το hotel.info

ΘέσηΤρέχουσα αξιολόγηση τιμής-ποιότητας
1.Ανόι7,85
2.Βίλνα7,76
3.Βαρσοβία7,71
4.Ταλίν7,68
5.Πράγα7,65
6.Βουδαπέστη7,63
7.Ρίγα7,53
8.Μπανγκόκ7,49
9.Βερολίνο7,45
10.Λισαβόνα7,41
11.Βουκουρέστι7,33
12.Κουάλα 7,27
13.Βιέννη7,25
14.Μπρατισλάβα7,22
15.Μαδρίτη7,17
16.Τόκιο7,06
17.Πεκίνο7,03
18.Λουξεμβούργο6,94
19.Δουβλίνο6,89
20.Πόλη του Μεξικού6,83

Τα ξενοδοχεία 2 έως 5 αστέρων της βιετναμέζικης πρωτεύουσας Ανόι κατέλαβαν κατά τη σύγκριση με τις κοσμοπολίτικες πόλεις όλου του κόσμου την κορυφαία θέση με βαθμολογία 7,85. Συνολικά, ωστόσο, στις υψηλές θέσεις του πίνακα αντιπροσωπεύονται κυρίως πρωτεύουσες της ανατολικής Ευρώπης. Το εσθονικό Ταλίν, η πολιτισμική πρωτεύουσα για το έτος 2011, διασφάλισε την τέταρτη θέση με βαθμολογία 7,68. Η πολωνική πρωτεύουσα Βαρσοβία πέτυχε βαθμολογία 7,71 στην αξιολόγηση τιμής-ποιότητας. Η αιώνια πόλη της Ρώμης, η Αθήνα και η Μόσχα, αντιθέτως, δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον τρέχοντα πίνακα κατάταξης. Στη μέση του πίνακα βρίσκονται ορισμένες πόλεις της δυτικής Ευρώπης και η Πόλη του Μεξικού είναι τελευταία στον πίνακα.

* Οι επισκέπτες που έχουν διανυκτερεύσει στα ξενοδοχεία βαθμολογούν μετά την αναχώρησή τους το ξενοδοχείο στο οποίο είχαν κάνει κράτηση μέσω του www.hotel.info, κάνοντας χρήση ενός συστήματος βαθμολογίας (0 έως 10). Εκτός από κριτήρια όπως η ποιότητα του δωματίου και η ευγένεια του προσωπικού μπορεί να βαθμολογηθεί και η σχέση τιμής-ποιότητας. Το hotel.info διαθέτει συνολικά ένα εκατομμύριο αξιολογήσεις ξενοδοχείων.


hotel.info
Το www.hotel.info είναι μια δωρεάν υπηρεσία ξενοδοχειακών κρατήσεων για επιχειρήσεις και ιδιώτες πελάτες. Η υπηρεσία προσφέρει παγκοσμίως περισσότερα από 210.000 ξενοδοχεία προς ηλεκτρονική κράτηση. Συγκριτικά με άλλους τρόπους κράτησης ο πελάτης απολαμβάνει μέσω του hotel.info σημαντικά χαμηλότερες τιμές. Επίσης το hotel.info εμφανίζει όλες τις διαθέσιμες τιμές δωματίων ενός ξενοδοχείου, ώστε ο πελάτης να μπορεί να επιλέγει πάντα την οικονομικότερη ή την κατάλληλη τιμή δωματίου. Όλες οι κρατήσεις μέσω του hotel.info μεταβιβάζονται ταυτόχρονα, άμεσα και με ασφάλεια στο αντίστοιχο ξενοδοχείο. Αυτό διασφαλίζεται μέσω της μοναδικής ενσωμάτωσης των συστημάτων κρατήσεων του ξενοδοχείου (λεγόμενα CRS ή PMS) και του συστήματος κρατήσεων του hotel.de myRES στην ενιαία επιφάνεια χρήστη του hotel.info. Για την επιλογή του κατάλληλου ξενοδοχείου βάσει εμπειριών όσοι αναζητούν ξενοδοχείο μέσω του hotel.info, έχουν στη διάθεσή τους, εκτός από τις κεντρικές πληροφορίες όπως τιμές δωματίων και εξοπλισμός ξενοδοχείου, και τις αξιολογήσεις ξενοδοχείων εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν διανυκτερεύσει στα ξενοδοχεία αυτά, ώστε να βοηθηθούν κατά την επιλογή της κράτησής τους. Συγκριτικά με υπάρχουσες πύλες αξιολογήσεων ο πελάτης του hotel.info μπορεί να βασίζεται σε 100% πραγματικές αξιολογήσεις ξενοδοχείων, καθώς περιλαμβάνονται αποκλειστικά αξιολογήσεις πελατών κρατήσεων οι οποίοι έχουν διανυκτερεύσει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο άμεσο παρελθόν. Όταν ο υποψήφιος επισκέπτης καταλήξει σε μια προσφορά, του προσφέρεται το ξενοδοχείο για άμεση online κράτηση σε προνομιακούς όρους σύμφωνα με το σλόγκαν «Check & Book» του hotel.info. Το hotel.info, το διεθνές εμπορικό σήμα της hotel.de AG, δημιουργήθηκε για την προώθηση της επέκτασης σε αγορές του εξωτερικού. Για την προσέλκυση νέων πελατών και ξενοδοχείων στο εξωτερικό έχουν ήδη δημιουργηθεί γραφεία πωλήσεων σε Μεγάλη Βρετανία (Λονδίνο), Γαλλία (Παρίσι), Ισπανία (Βαρκελώνη), Ιταλία (Ρώμη) και Κίνα (Σανγκάη). Η υψηλή αναλογία εταιρικών πελατών με διεθνή δραστηριοποίηση διευκολύνει στην επιχείρηση την είσοδο σε νέες αγορές. Σκοπός είναι το hotel.info να καθιερωθεί στις παραπάνω αγορές του εξωτερικού και στη συνέχεια σταδιακά σε ολόκληρη την Ευρώπη ως η κορυφαία υπηρεσία ξενοδοχειακών κρατήσεων για εταιρικούς και ιδιώτες πελάτες.

Επικοινωνία Τύπου:
Timo Vavrinec, Aleksander Szumilas
hotel.de AG
Hugo-Junkers-Straße 15-17
90411 Nürnberg
Deutschland
Τηλ..: +49-(0)911-59832-0
Φαξ: +49-(0)911-59832-11
e-mail: presse@hotel.info
URL: www.hotel.info
πίσω στην επισκόπησηICP-Licence: 沪ICP备10026152号