HOTEL DE GmbH - Logo  
 
 
   

Zaštita podataka - kako hotelinfo postupa s Vašim podacima?
Hotel.de AG posluje na www.hotel.de, www.hotel.info i svim povezanim partnerskim stranicama servisa za rezervacije hotela širom svijeta. hotel.info HI GmbH, hotel.info reservas hoteleras S.L., hotel.info hotel booking Ltd., hotel.info Italija S.r.l., hotel.info Francuska S.A.R.L., a hotel.info Pte. Ltd. és a hotel.info reservas hoteleiras Ltda. su poduzeća kćeri tvrtke hotel.de AG. Za sve adrese i poduzeća kćeri vrijede sljedeće odredbe o zaštiti podataka poduzeća hotel.de AG, u daljnjem tekstu „Posrednik".

Posrednik želi ojačati Vaše povjerenje u online rezervacijski sustav hotela. Stoga Vas ovdje detaljno informiramo o tome koji se podaci o Vama prikupljaju i na koji se način ti podaci koriste.

Posrednik osigurava pridržavanje odredbi za zaštitu podataka koje su na snazi u određenoj zemlji.

1. Anonimno korištenje usluge rezervacija, mogućnost rezervacije

  U pravilu, uslugu rezervacija možete pozvati bez navođenja ikakvih podataka o sebi tj. moguć je anonimni pregled ponude hotela. Tako se, primjerice, možete informirati o cijenama i opisima hotela bez prijave. Međutim, za uspješnu rezervaciju potrebni su Vaši podaci za kontak. Putem uspješne prijave ove podatke za kontakt, koji bi se inače za svaku rezervaciju morali ponovno unositi, možete pohraniti, u svakom trenutku pogledati podatke za kontakt i podatke o rezervaciji te upravljati svojim rezervacijama, npr. otkazati ih. Osim toga, podatke za kontakt možete u svakom trenutku sami promijeniti i ažurirati. Također možete pohraniti dodatne podatke, npr. adrese za dostavu računa. Doduše, rezervaciju možete izvršiti i bez prijave, međutim, nemate navedene dodatne mogućnosti.


2. Prikupljanje i uporaba podataka kod pretraživanja hotela i rezerviranja

  U slučaju rezervacije pohranjuju se sljedeći podaci: ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa e-pošte, podaci za rezervaciju (hotel, mjesto, vrijeme dolaska i odlaska) te "ostale informacije hotelu", ako nešto upisujete u ovo polje. Kod rezervacije kreditnom karticom, osim navedenih podatka, pohranjuje se broj kreditne kartice, vlasnik kreditne kartice i datum valjanosti kartice. Dodatno se bilježi vrijeme rezervacije i IP adresa s koje je izvršena rezervacija.

  Vaši se podaci upotrebljavaju za jednoznačno dodjeljivanje rezervacije, provođenje i obračun rezervacije. Rezervacijom se ostvaruje ugovor o posredovanju. Posrednik koristi ove podatke za provedbu ugovora.

  U slučaju uspješne rezervacije Posrednik Vam putem e-pošte šalje potvrdu rezervacije. Osim toga, potvrde putem e-pošte dobivate u svim slučajevima u kojima vršite promjene svoje rezervacije ili podataka. Uz to, nakon odlaska dobivate automatizirani zahtjev da ocijenite hotel. Ocjene hotela prikupljaju se anonimno. Nema nikakvog povezivanja s Vašim podacima za rezervaciju.

  Kod pretraživanja hotela putem mobilne aplikacije hotelinfo(aplikacija za iPhone, Android, Windows Phone itd.), dodatno se mogu prikazati rezultati pretraživanja u okolici Vašeg trenutnog mjesta boravka. U tu je svrhu potrebno da lokaciju na kojoj se trenutno nalazite dostavite Posredniku. Lokacija se dostavlja Posredniku, samo ako se koristi odgovarajuća funkcija pretraživanja. Podaci se koriste samo za prijenos odgovarajućih rezultata pretraživanja. Posrednik ne pohranjuje podatke o lokaciji niti se ti podaci koriste u bilo kojem drugom obliku.


3. Prosljeđivanje podataka trećoj strani

  Kod rezervacije Vaši se podaci za kontakt, podaci o rezervaciji i podaci o kreditnoj kartici (samo kod rezervacija putem kreditne kartice) kao i "ostale informacije o hotelu" koje ste naveli, prosljeđuju odabranom hotelu. Kod prosljeđivanja podataka o kreditnoj kartici (broj kreditne kartice, vlasnik kartice i datum valjanosti) CVC kod se ne pohranjuje niti se ne prosljeđuje.

  Osim odabranog hotela niti jedno drugo mjesto ne dobiva ove podatke, osim ako ne postoji posebna zakonska obveza. U slučaju kaznene istrage, npr. kod sumnje na kazneno djelo, svi podaci potrebni za kazneno gonjenje prosljeđuju se istražnim tijelima.

  hotelinfo Vaše podatke ne daje drugim hotelima i ne prodaje podatke o adresama. Odgovorno postupanje s osobnim podacima poslovna je filozofija hotelinfo.


4. Uporaba podataka kod nagradnih igara

  Ako želite sudjelovati u nagradnim igrama koje priređuje hotelinfo, npr. osvojiti besplatan boravak u hotelu, morate biti prijavljeni. Pohranjeni podaci upotrebljavaju se za informiranje u slučaju dobitka te predstavljaju jamstvo da svaki klijent sudjeluje samo jednom u istoj nagradnoj igri. Nakon izvlačenja dobitnika partner u nagradnoj igri dobiva obavijest putem e-pošte.

  Radi autentifikacije dobitnika, podaci o dobitniku (ime i prezime, adresa) dostavljaju se odgovarajućem hotelu. Pritom se ukazuje na to da se ti podaci smiju rabiti samo za isplatu bona i da je zabranjena svaka druga uporaba.

  U pojedinim slučajevima, na zahtjev partnera u nagradnoj igri, pitamo Vas jeste li suglasni s prosljeđivanjem podataka. U tom slučaju imate mogućnost pristati na prosljeđivanje podataka putem posebne izjave o pristanku.


5. Uporaba podataka za slanje hotelskih e-novina

  Ako ste Posredniku u tu svrhu ustupili svoju adresu e-pošte, primat ćete redovito izdanje e-novina hotelinfo s posebnim ponudama hotela, popustima ili jednokratnim prednostima hotela naših partnera. Ako je Posrednik u okviru rezervacije primio Vašu adresu e-pošte, ona će se u skladu s § 7 čl. 3 Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja (UWG) koristiti u svrhu oglašavanja vlastitih usluga. U svakom trenutku možete zatražiti prekid njezine uporabe. Kako biste to učinili, jednostavno pošaljite poruku e-pošte na adresu newsletter@hotelinfo. Ako otkazujete e-novine, Vaša se adresa e-pošte briše s popisa primatelja.


6. Obrada podataka prilikom korištenja web stranica

  Cookies
  Web stranice Posrednika koriste tzv. kolačiće, male tekstualne datoteke, koje se stavljaju na Vaše računalo i u kojima su dokumentirani podatci za prepoznavanje. Oni se stavljaju kod prijave radi autentifikacije korisnika tijekom njegove aktivne sesije. Kolačiće možete uvijek sami izbrisati s Vašega računala te web stranice koristiti i bez kolačića.

  Plugins
  Web stranice Posrednika sadrže različite nadogradnje (programske dodatke, sadržaje stranica drugih ponuditelja). Prilikom pozivanja web stranica automatski se uspostavlja veza s aktualnim ponuditeljem, pri čemu taj ponuditelj dobiva podatke o korisniku, kao npr. naziv domene, datum pristupa, http- kod za odgovor, tražena web stranica, količine podataka kao i IP adrese ili njihove dijelove. Ne događa se nikakav pristup osobnim podatcima.

  U te svrhe spojeni su sljedeći ponuditelji:
  Google Analytics, služba analize weba tvrtke Google Inc. ("Google"), sastavlja statistike o korištenju web stranice posrednika, analizira vrstu i obim korištenja stranice i sastavlja anonimna izvješća o aktivnostima web stranica. IP adresa prenosi se skraćena za zadnja mjesta, tako da prijenos podataka slijedi anonimno. Pohrana podataka vrši se u SAD-u: Google poštuje odredbe o zaštiti podataka sporazuma "US Safe Harbor" i registriran je pri programu "Safe Harbor" Ministarstva trgovine SAD-a. Više informacija naći ćete na http://services.google.com/sitestats/hr.html.

  Facebook (tvrtka Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2 Irska) pohranjuje podatke, da bi korištenje web stranice dodijelila Vašem Facebook računu, ukoliko ga imate. Ovo dodjeljivanje slijedi, ako ste paralelno prijavljeni kod Facebooka ili ako na Vašem računalu pohranjujete Facebook kolačiće. Ako aktivno uporabljujete nadogradnju, npr. aktivirate gumb "Sviđa mi se" ili dajete komentar, to se pokazuje u Vašem Facebook profilu. Ako ne biste željeli da Facebook dobiva te podatke, morate se prije posjete posrednikovim web stranicama odjaviti kod Facebooka odnosno izbrisati Facebook kolačiće. Facebook poštuje odredbe o zaštiti podataka sporazuma "US Safe Harbor" i registriran je pri programu "Safe Harbor" Ministarstva trgovine SAD-a. Više informacija naći ćete na http://www.facebook.com/policy.php.

  Addthis (tvrtka Clearspring Technologies, Inc., 8000 Westpark Drive, Suite 625 McLean, VA 22102, USA) koristi podatke da bi Vam pokazao mogućnosti za daljnju preporuku pozvanih web stranica (npr. preko Twittera) ili mogućnosti pohrane za favorite (npr. kod Googlea). Kod aktivne daljnje preporuke ili pohrane favorita ta činjenica se pohranjuje i Vaša daljnja preporuka / Vaše obilježavanje favorita na izabranim ponuditeljima prosljeđuje se dalje (npr. Twitter, Delicious, MySpace) i tamo pohranjuje. Daljnja obrada prosljeđenih podataka kod AddThis vrši se prema pravilima politike privatnosti tvrtke http://www.addthis.com/privacy#publisher-visitors.

  Posrednik omogućuje u svim slučajevima spajanje s ponuditeljem. Svrhu i obim dotičnog prikupljanja podataka ili korištenja podataka od strane ponuditelja kao i Vaša prava za zaštitu možete ostvariti kod dotičnog ponuditelja.


7. Zaštita Vaših podataka

  Vaši se osobni podaci kod hotelinfo sigurno prenose pomoću kodiranja. To vrijedi za Vašu rezervaciju kao i za prijavu kao klijent. Posrednik se pritom služi sustavom za kodiranje SSL (Secure Socket Layer). Nitko izvan okvira poduzeća ne može čitati Vaše podatke.

  Vaše podatke pohranjujemo na sustavima poduzeća hotel.de. Čitavo područje IT-a sastavni je dio našeg IT-ovog sigurnosnog sustava. Poslužitelj i mreže zaštićeni su od stranog pristupa putem aktualnih IT-ovih sigurnosnih komponenti. Obrada podataka unutar poduzeća podliježe smjernicama koncepta zaštite podataka. Posrednik je ovlastio vanjskog opunomoćenika za zaštitu podataka i njegove postupke kombinira s internim smjernicama o zaštiti podataka. Koncept udovoljava pravnim smjernicama o zaštiti osobnih podataka.

  Kao korisnik imate odgovornost povjerljivo postupati s osobnim pristupnim podacima te ih učiniti nedostupnima neovlaštenoj trećoj strani. Posrednik ne preuzima odgovornost za zlouporabu zaporki, ukoliko nije za to odgovoran.


8. Brisanje podataka

  Svoje podatke za pristup možete obrisati u svakom trenutku. Podaci o rezervaciji ostaju pohranjeni u sustavu hotelinfo do zastare svih potraživanja iz ugovora o posredovanju. Ako su rezervacije aktivirale postupke plaćanja, ovi podaci u skladu sa zakonom moraju ostati pohranjeni do isteka rokova zastare. Zatim se njihova daljnja obrada blokira, no u slučaju potrebe mogu biti dostupni na uvid revizorima i poreznim institucijama.


9. Vaša prava: otkazivanje, promjena, obavijest

  Otkazivanje dostavljanja e-novina (newslettera):
  Uvijek možete zahtijevati prekid uporabe Vaše adrese e-pošte za dostavu e-novina. Mogućnosti su različite:

  (1) U svakom izdanju e-novina možete pronaći poveznicu za odjavu. Ako je aktivirate, bit ćete izbrisani s popisa primatelja e-novina.
  (2) Ako ste registrirani, nakon odjave u stavci izbornika "Newsletter" možete u svakom trenutku sami upravljati pretplatom.
  (3) Konačno, uvijek nas možete jednostavnom porukom hotelinfo obavijestiti o svojoj želji. Vaši se podaci tada blokiraju. Jednostavnu obavijest pošaljite na:
   hotel.de AG
   Hugo-Junkers-Straße 15-17
   D-90411 Nürnberg
   faks +49-911-59832-11
   ili putem e-pošte na newsletterunsubscribe@hotelinfo.

  Pritom uvijek navedite ispravnu adresu e-pošte kako bismo uspješno obradili Vašu odjavu pretplate.

  Promjena podataka:
  Registracijom dobivate izravan pristup svojim podacima uz zaštitu zaporkom. U području "Moj profil" možete upravljati svojim osobnim podacima i dostavom e-novina.

  Prava na informacije:
  Prema Zakonu o zaštiti podataka uvijek imate pravo na informaciju o svojim pohranjenim podacima te, prema potrebi i pravo na ispravljanje, blokiranje ili brisanje istih. Pitanja o prikupljanju, obradi ili uporabi osobnih podataka te informacijama, ispravljanju, blokiranju ili brisanju pošaljite na:

   hotel.de AG
   Hugo-Junkers-Straße 15-17
   D-90411 Nürnberg
   faks +49-911-59832-11
   ili putem e-pošte na info@hotelinfo

  Kontaktiranje opunomoćenika za zaštitu podataka:
  Povrh toga, uvijek se možete obratiti opunomoćeniku ako imate pitanja ili pritužbe u vezi postupanja s Vašim podacima.ICP-Licence: 沪ICP备10026152号