Logotip HOTEL DE GmbH  
 
 
   

Varstvo podatkov - kako ravna hotelinfo z vašimi podatki?
Družba hotel.de AG pod www.hotel.de, www.hotel.info in vsemi povezanimi partnerskimi stranmi upravlja svetovno storitev za rezervacije hotelov. Podjetja hotel.info HI GmbH, hotel.info reservas hoteleras S.L., hotel.info hotel booking Ltd., hotel.info Italia S.r.l., hotel.info France .A.R.L., hotel.info Pte. Ltd. in hotel.info reservas hoteleiras Ltda. so hčerinska podjetja družbe hotel.de AG. Za vse naslove in hčerinska podjetja veljajo naslednji pogoji varstva podatkov družbe hotel.de AG, v nadaljevanju "posrednik".

Posrednik bi rad povečal vaše zaupanje v spletno rezervacijo hotelov. Zato vas želimo podrobno seznaniti, kateri vaši podatki bodo pridobljeni in kako se uporabljajo.

Posrednik zagotovi upoštevanje veljavnih določil za varstvo podatkov.

1. Anonimna uporaba storitev za rezervacijo, možnost registracije

  Našo storitev za rezervacije lahko prikličete, brez da bi morali navesti svoje osebne podatke, to pomeni, da si lahko anonimno ogledate ponudbe hotelov. Tako si lahko npr. ogledate cene in opise hotelov, brez da bi se morali prijaviti. Vendar za uspešno rezervacijo potrebujemo vaše kontaktne podatke. S prijavo imate možnost vnesti te kontaktne podatke, ki bi jih pri vsakem posredovanju drugače morali znova shraniti, prav tako si lahko kadar koli ogledate pri nas shranjene kontaktne podatke in podatke o rezervaciji in upravljate rezervacije, kot npr. stornacije. Prav tako lahko svoje kontaktne podatke kadar koli sami spremenite in posodobite. Poleg tega lahko vnesete nadaljnje podatke, kot je npr. naslov plačnika. Rezervirate lahko sicer tudi brez prijave, vendar nimate dodatnih navedenih možnosti.


2. Pridobivanje in uporaba podatkov pri iskanju hotelov in rezervacijah

  V primeru rezervacije se shranijo naslednji podatki: ime, naslov, telefonska številka, e-poštni naslov, podatki o rezervaciji (hotel, kraj, čas prihoda in odhoda) ter "nadaljnje informacije za hotel", če v to polje kar koli vnesete. Pri rezervaciji s kreditno kartico se poleg tega shranijo številka kreditne kartice, lastnik kreditne kartice in datum veljavnosti. Poleg tega se zajamejo čas rezervacije in naslov IP, s katerega je bila rezervacija izvedena.

  Vaši podatki bodo uporabljeni za nedvoumno dodelitev, izvedbo in obračun vaše rezervacije. Ob zaključku rezervacije se sklene posredniška pogodba. Te podatke posrednik uporabi za pripravo pogodbe.

  V primeru uspešne rezervacije vam bo posrednik po e-pošti poslal potrdilo o rezervaciji. Potrdila po e-pošti poleg tega prejmete v vseh primerih, ko spremenite rezervacijo ali vaše podatke. Po odhodu iz hotela boste prejeli še avtomatiziran poziv, da obiskan hotel ocenite. Ocena, ki jo podate, bo zajeta anonimno. Nikakor ne bo povezana z vašimi podatki o rezervaciji.

  Pri iskanju hotelov preko aplikacij hotelinfo(aplikacija za iPhone, Android, Windows Phone itd.) si lahko dodatno ogledate rezultate iskanja v bližini vašega trenutnega položaja. Pri tem morate posredniku poslati svoj trenutni položaj. To je mogoče samo, če uporabljate ustrezno funkcijo iskanja. Podatki se bodo uporabljali samo pri iskanju ustreznih rezultatov. Podatkov o vašem položaju posrednik ne bo shranil, niti ne bodo posredovani naprej.


3.  Posredovanje podatkov tretji osebi

  V primeru rezervacije bomo vaše kontaktne podatke, podatke kreditne kartice (samo pri rezervacijah s kreditno kartico) ter "nadaljnje informacije za hotel", ki jih boste navedli, posredovali izbranemu hotelu. Pri posredovanju podatkov kreditne kartice (številka kreditne kartice, lastnik kreditne kartice in datum veljavnosti) se koda CVC ne shrani ali posreduje.

  Poleg zadevnega hotela nihče drug ne bo prejel teh podatkov, razen če obstaja posebna zakonska dolžnost. V primeru kazenskega pregona, npr. pri sumu na kaznivo dejanje, bomo podatke, potrebne za kazenski pregon, posredovali preiskovalnemu organu.

  hotelinfo vaših podatkov ne posreduje drugim hotelom in podatkov o naslovih ne prodaja. Spoštljivo ravnanje z osebnimi podatki sodi k poslovni filozofiji podjetja hotelinfo.


4. Uporaba podatkov pri nagradnih igrah

  Če želite sodelovati pri nagradnih igrah hotelinfo, kjer lahko npr. za nagrado prejmete bivanje v hotelu, se morate registrirati. Shranjeni podatki bodo uporabljeni, da vas bomo lahko v primeru dobitka obvestili in zagotovili, da se je stranka udeležila nagradne igre samo enkrat. Po izžrebanju zmagovalca bo partner v nagradni igri obveščen po e-pošti.

  Za preverjanje identitete zmagovalca bomo njegove podatke (ime, naslov) poslali ustreznemu hotelu. Pri tem bomo hotel opozorili, da lahko te podatke uporablja samo za unovčitev bona in za nobeno drugo uporabo.

  V posameznem primeru vas bomo po želji partnerja v nagradni igri vprašali, ali se strinjate, da se vaši podatki posredujejo partnerju. V tem primeru se imate možnost s posebno izjavo o privolitvi strinjati s posredovanjem podatkov.


5.  Uporaba podatkov za pošiljanje novic

  Če ste posredniku v ta namen posredovali svoj e-poštni naslov, boste redno prejemali novice hotelinfo o posebnih hotelskih ponudbah, popustih ali enkratnih prednostih v naših posredovanih hotelih. Če je posrednik v okviru rezervacije prejel vaš e-poštni naslov, bo ta naslov v skladu s 3. odstavkom 7. člena nemškega zakona UWG (nem. za Gesetz gegen den unlauteren Wettbewerb) uporabljal za namen oglaševanja lastnih storitev. To mu lahko kadarkoli preprečite. Preprosto pošljite e-poštno sporočilo na naslov newsletter@hotelinfo. Če novice odjavite, bomo vaš e-poštni naslov izbrisali s seznama prejemnikov.


6. Podatkovna obdelava pri uporabi spletnih strani

  Piškotki
  Spletne strani posrednika uporabljajo t. i. "piškotke". To so majhne besedilne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik in v katerih so shranjeni podatki za ponovni priklic. Ti se aktivirajo ob prijavi, da uporabnika med aktivno sejo avtentificirajo. Piškotke lahko kadarkoli sami izbrišete s svojega računalnika in spletne strani uporabljate tudi brez njih.

  Vtičniki
  Spletne strani posrednika vsebujejo različne razširitve (vtičnike, vsebine strani drugih ponudnikov). Pri priklicu spletnih strani se samodejno vzpostavi povezava z zadevnim ponudnikom, pri čemer ta prejme podatke o uporabniku, kot so npr. ime domene, datum dostopa, koda odgovora http, poizvedena spletna stran, količine podatkov in IP-naslovi ali deli. Pri tem se ne dostopa do osebnih podatkov.

  V ta namen so vključeni naslednji ponudniki:
  Google Analytics, spletna analitična storitev podjetja Google Inc. ("Google"), ki izdeluje statistike o uporabi spletne strani posrednika, analizira vrsto in obseh uporabe strani in sestavlja anonimna poročila o aktivnostih spletne strani. IP-naslov se prenese skrajšan za zadnja mesta, tako da prenos podatkov poteka anonimno. Podatki so shranjeni v ZDA: Google upošteva določila o varstvu podatkov sporazuma "US Safe Harbor" in je registriran pri programu "Safe Harbor" ameriškega ministrstva za trgovino. Več informacij najdete na http://services.google.com/sitestats/sl.html.

  Facebook (podjetje Facebook Ireland Limited, Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2 Irska) shranjuje podatke, da lahko dodeli uporabo spletne strani vašemu računu pri Facebooku, če ste seveda član. Ta dodelitev se izvede, če ste hkrati prijavljeni v svoj račun Facebook ali imate na računalniku shranjene piškotke Facebook. Če vtičnik aktivno uporabljate, npr. pritisnete gumb "Mi je všeč" ali napišete komentar, bo to prikazano v vašem profilu Facebook. Če ne želite, da Facebook prejme te podatke, se morate pred obiskom spletnih strani posrednika, odjaviti iz vašega računa Facebook oz. izbrisati piškotke Facebook. Facebook upošteva določila o varstvu podatkov sporazuma "US Safe Harbor" in je registriran pri programu "Safe Harbor" ameriškega ministrstva za trgovino. Več informacij najdete na http://www.facebook.com/policy.php.

  Addthis (podjetje Clearspring Technologies, Inc., 8000 Westpark Drive, Suite 625 McLean, VA 22102, ZDA) podatke uporablja, da vam lahko prikaže možnosti za nadaljnje priporočilo priklicanih spletnih strani (npr. preko Twitterja) ali možnosti shranjevanja zaznamkov (npr. pri Googlu). Pri aktivnem nadaljnjem priporočanju ali shranjevanju priljubljenih se to shrani in vaše nadaljnje priporočilo/označitev priljubljene se posreduje obiskanemu ponudniku (npr. Twitter, Delicious, MySpace), kjer se shrani. Nadaljnja obdelava posredovanih podatkov pri AddThis poteka v skladu s pravili politike o varstvu podatkov podjetja http://www.addthis.com/privacy#publisher-visitors.

  Posrednik v vseh primerih omogoča samo povezavo s ponudnikom. Namen in obseg zadevnega priklica in uporabe podatkov s strani ponudnika ter vaše pravice o zaščiti lahko uveljavljate pri zadevnem ponudniku.


7. Zaščita vaših podatkov

  Vaši osebni podatki se pri hotelinfo prenašajo varno s šifriranjem. To velja za vaše registracije kot tudi za prijavo strank. Pri tem posrednik uporablja sistem šifriranja SSL (Secure Socket Layer). Tretja oseba tako ne more brati vaših podatkov.

  Vaši podatki se shranijo na sisteme podjetja hotel.de. Celotna IT deluje po lastnem varnostnem IT-konceptu. Strežnik in omrežja so zaščitena pred tujim dostopom z aktualnimi varnostnimi IT-komponentami. Obdelava podatkov znotraj podjetja poteka v skladu s predlogami koncepta za varstvo podatkov. Posrednik je naročil zunanjo odgovorno osebo za varstvo podatkov in njegovi procesi potekajo v skladu z internimi predlogami za varstvo podatkov. Koncept je izveden v skladu s pravnimi predlogami zakona o varstvu osebnih podatkov.

  Kot uporabnik ste dolžni svoje osebne dostopne podatke obravnavati strogo zaupno in jih ne smete posredovati tretjim osebam. Posrednik ne prevzema odgovornosti za zlorabo gesel, če zlorabe ne rabi zastopati.


8. Brisanje vaših podatkov

  Vaše dostopne podatke lahko kadarkoli izbrišete. Podatki rezervacije ostanejo shranjeni v sistemu hotelinfo do zastaranja vseh zahtevkov iz posredniške pogodbe. Če je ob rezervacijah prišlo do plačilnih postopkov, morajo ti podatki v skladu z zakonom ostati shranjeni do izteka roka zastaranja. Nato bodo za nadaljnjo obdelavo blokirani, vendar so po potrebi še vedno na voljo za vpogled revizorjem in finančnim uradom.


9. Vaše pravice: Preklic, sprememba, informiranje

  Preklic pošiljanja novic:
  Uporabo vaše e-pošte za pošiljanje novic lahko kadar koli prekličete. Pri tem imate naslednje možnosti:

  (1) V vsakih novicah je povezava za odjavo. Če jo potrdite, vas bomo izbrisali s seznama prejemnikov novic.
  (2) Če ste registrirani, lahko po prijavi v menijski točki "Novice" kadar koli sami spreminjate in upravljate naročnino.
  (3) Poleg tega lahko hotelinfo kadar koli s preprostim sporočilom sporočite, da ne želite več prejemati novic. Vaši podatki bodo tedaj blokirani. Preklic naslovite na:
   hotel.de AG
   Hugo-Junkers-Straße 15-17
   D-90411 Nürnberg
   Faks +49-911-59832-11
   ali po e-pošti na newsletterunsubscribe@hotelinfo

  Pri tem vedno navedite pravilen e-poštni naslov, da lahko obdelamo vaš preklic

  Sprememba vaših podatkov:
  Ob registraciji boste prejeli z geslom zaščiten neposredni dostop do vaših podatkov. Na območju "Moj profil" lahko upravljate svoje osebne podatke ter naročnino na novice.

  Pravice o prejemanju informacij:
  V skladu z zakonom o varstvu podatkov imate kadar koli pravico do prejemanja informacij o vaših shranjenih podatkih ter pravico do popravka, blokade ali izbrisa teh podatkov. Vprašanja o preklicu, obdelavi ali uporabi osebnih podatkov, o informacijah, popravkih, blokadi ali izbrisu naslovite na:

   hotel.de AG
   Hugo-Junkers-Straße 15-17
   D-90411 Nürnberg
   Faks +49-911-59832-11
   ali po e-pošti na info@hotelinfo

  Kontakt pooblaščenega za varstvo podatkov:
  Poleg tega se lahko kadar koli z vprašanji ali pritožbami v zvezi z vašimi podatki zaupno obrnete na pooblaščenega za varstvo podatkov.ICP-Licence: 沪ICP备10026152号